ANTALYA / ELMALI - Sinan-ı Ümmi İmam Hatip Ortaokulu

Ekm

Halkın simgesi olan Cumhuriyet'imizin 100. yılını büyük bir heyecan ve coşku ile kutlamanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Tüm yurtta olduğu gibi öğrenci ve öğretmenlerimizle Cumhuriyetimizin 100. yaşını büyük bir gururla karşılıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük eserim dediği Cumhuriyet'i gelecek kuşaklara aktarmak bizim için en büyük görevdir. Bu görev ve sorumlulukla okulumuzda Cumhuriyet Bayramı kapsamında çeşitli etkinlikler yapıldı. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

2023-2024 eğitim-öğretim yılı 8.sınıf öğrencilerinin velileri ile LGS toplantısı gerçekleştirdik. Psikolojik Danışman ve Rehberlik Öğretmeni Rabia KESER LGS ile ilgili velilerimize önemli bilgiler vermiştir. Aynı zamanda velilerimizin LGS konusunda merak ettiği tüm sorulara da cevap vererek onları aydınlatmıştır. Geleceğimiz olan öğrencilerimiz için emek harcayan tüm veli ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Unutmayalım ki "Başarı kazara olmaz. Sıkı çalışma, azim, öğrenme, fedakarlık ve hepsinden önemlisi, yaptığınız şeye duyduğunuz sevgidir." Pele

Ekm

Erasmus+ Programı'nın tanınırlığını ve bu programa yönelik projelerin görünürlüğünü artırmak, potansiyel yararlanıcıları Erasmus+'tan yararlanmaya teşvik etmek  amacıyla 2018 yılı itibariyle Ekim ayı içerisinde Erasmus Günleri (#ErasmusDays) etkinlikleri düzenlenmektedir.Erasmus+ Günleri (#ErasmusDays) bu yıl 9-14  Ekim 2023 tarihlerinde ülkemizde ve tüm avrupa ülkelerinde  bizzat yararlanıcı kurumların sorumluluğunda yürütülmektedir. Bu kapsamda da okulumuzda da Erasmus Günleri (#ErasmusDays) çeşitli etkinliklerle kutlanmıştır. Okulumuz Erasmus+ köşesi yenilenmiş olup aynı anda tüm sınıflarda proje sunumu yapılmış ve geçmiş hareketliliklere katılan öğrenci ve öğretmenlerin Erasmus+  hakkındaki  fikirlerini içeren videolar izletilmiştir. Başta projeyi yürüten İngilizce öğretmenimiz Mehmet Reşit AKSU’ya  ve projede görev alan tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Tanıtım videosu link: https://youtu.be/n6trFGAGg9I

Ekm

Bilim ve Teknolojinin hayatımızda ne kadar önemli bir yer kapladığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Öğretmenlerimiz öğrencileriyle birlikte ilçemize gelen Bilim ve Teknoloji Tırı'nı ziyaret ederek bilim yolnda önemli bir farkındalık oluşturmuştur. Tüm öğretmenlerimize emekleri için teşekkür ederiz.

Billimin hayatımızdaki yerini gösteren bazı sözler:

1. Erdemlerin en büyüğü, bilimdir. (Farabi)
  2. Zevklerin en güzeli bilimden alınan zevktir. (Samuel Smiles)
  3. Bilim, gerçeğe giden yolları aydınlatan ışıktır. (Hacı Bektaş-ı Veli)
  4. Bilim ancak iyi niyetli insanların elinde olduğunda faydalı olur. (Sokrates)
  5. Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.( Mustafa Kemal Atatürk)
  6. Ümmetimden her akıl sahibine bu dört şey önemlidir: bilimi duymak, öğrenmek, yaymak ve ona uymak. (Hz. Muhammed (s.a.v.))

Eyl

2023-2024 eğitim-öğretim yılında öğrencilerimizin rahat, huzurlu, sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitim görmelerini sağlamak amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda okulumuzun güvenli bir ortamda eğitim görmesini sağlamaya çalışan polislerimizle toplantı gerçekleştirdik. Toplantıda karşılıklı görüş alış-verişinde bulunularak yapılacak çalışmalar planlandı. Ülkemizin her yerinde toplumun huzuru için canla başla koşturan tüm polislerimize teşekkür ederiz.